Kövess minket a Facebookon!

3% kedvezményt

adunk minden regisztrált vásárlónknak!
A kedvezmény az akciós és összevont termékekre nem vonatkozik!
Kuponkód: 3%-os koi-farm akció
REGISZTRÁCIÓ
Kategória
Gyártó

Söll Peridox® algairtó és tófertőtlenítő 500 g

Nyomtatás
Söll Peridox algairtó és tófertőtlenítő. Kb. 11000 liter vízhez. Kimért termék. 500 g.
Súly: 0,50 kg
Söll Peridox® algairtó és tófertőtlenítő 500 g
Értékelés: 5/5

Bruttó bolti ár: 2470 Ft
Bruttó webshop ár: 1900 Ft
Kedvezmény: 570 Ft
Gyártó: Söll

Termékkód : peridox500
Leírás

Figyelem! Ez a termék jelenleg nincs forgalomban. Helyette az Attack Pond terméket javasoljuk!

Söll Peridox® algairtó és tófertőtlenítő - 500 g

A Peridox® por alakú biocid termék, amely a tavakban élő paraziták és algák tömeges kifejlődésének és elszaporodásának megelőzésére lett kifejlesztve. A halparaziták olyan élősködő organizmusok, melyek gyengítik a halak ellenállóképességét és hajlamosítják őket más, baktériumos, vírusos, vagy gombás eredetű megbetegedésekre. A tavainkban túlzott mértékben elszaporodó algák rontják a vízminőséget.

  • Alkalmazás paraziták ellen: A Peridox® egyszerűen és biztonságosan alkalmazható készítmény halparaziták (pl. Costia, Trichodina, Chilodonella, Ichthyophthirius spp.) ellen. Amint a tóvízbe juttatott szer találkozik a parazitákkal, vagy azok lárvaalakjaival oxidációs folyamat indul meg. Ez a reakció roncsolja a paraziták sejtszerkezetét, ezáltal elpusztítja azokat. Az ajánlott adagolás esetén a vízhőmérséklet függvényében a paraziták akár már 3 óra elmúltával elpusztulnak. Ahhoz, hogy a paraziták kifejlett egyedei további lárvákat ne tudjanak a vízbe üríteni, a szer három-négyszeri alkalmazása szükséges.
    Adagolás paraziták ellen: a vízkeménységtől függően - KH 5 alatt 35-45 g/m3, H 5-15 között 45-60 g/m3 , KH15 felett 60-80 g/m3. A bevitel síkszerű beszórással történik.

  • Alkalmazás fonalalgák esetén: A Peridox® közvetlen érintkezés során fejti ki hatását. A szer roncsolja a fonalalgák sejtszerkezetét, az organizmusok 24 órán belül teljesen lebomlanak. Már néhány perc elteltével látható, amint az algák felbomlanak és a víz felszínére emelkednek, ahonnan hálóval könnyűszerrel eltávolíthatóak.
    Adagolás fonalalgák esetén: 35-45 g/m3, síkszerű beszórással bejuttatva.

  • Alkalmazás oxigénhiány esetén: Meleg nyári időszakokban fordulhat elő, hogy átmenetileg oxigénhiány alakul ki a tóvízben. A Peridox® a belőle felszabaduló aktív oxigén révén emeli a víz oldott oxigéntartalmát.
    Adagolás oxigénhiány esetén: 10 g/m3, síkszerű beszórással bejuttatva.

Vélemények

2017. máj. 17. szerda
Heló. Nekem nagyon bevált, jobban működött mint amit eddig használtam. Merem ajánlani.
Potornai Bálint