Kövess minket a Facebookon!

3% kedvezményt

adunk minden regisztrált vásárlónknak!
A kedvezmény az akciós és összevont termékekre nem vonatkozik!
Kuponkód: 3%-os koi-farm akció
REGISZTRÁCIÓ

Oase biOrb akváriumok és kiegészítők

A biOrb akváriumokról

biorb szures

A biOrb akváriumok különböző formájúak, de az alkalmazott technológiát nézve azonosnak tekinthetők. Az akvárium szűrését egy szabadalmaztatott, 5 lépcsős szűrő végzi, mely a víz minőségét és tisztaságát hivatott biztosítani. A szűrőbetétek az akvárium alján helyezkednek el, melyeket hasonlóan a hagyományos szűrőkhöz időnként tisztítani, cserélni kell. A szűrő felett elhelyezkedő kerámia a biológiai szűrést végzi és a gyártó szerint ezeket sosem kell cserélni, így a karbantartások nem tesznek kárt a kialakult baktérium kultúrában.

Az akvárium méretéből adódóan viszonylag kicsi a mozgástér ezért folyamatosan oxigént áramoltatnak egy atlátszó csövőn keresztül, így biztosítva elég oxigént a halaknak és növényeknek.

Az akváriumot LED-es lámpa világítja meg, ami képes szimulálni a 24 órás megvilágítást, azaz a napfelkeltét és napnyugtát, valamint a holdfényt. Így nem kell kézzel vagy időzítővel kapcsolgatnunk és éjjel is gyönyörű látványt nyújt.

A LED technológia miatt a folyamatos csőcseréket elfelejthetjük. A gyártó szerint egy életen át működni fognak. És jórészt a LED világításnak köszönhetően az akvárium fogyasztását sikerult 10 Watt! környékére levinni.

Az akváriumok üveg helyett akrilból készülnek ami egy rendkívüli tisztaságú és nagyon erős műanyag. Anyagát tekintve hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint az üveg, de a gyártó szerint annál sokkal jobb. Emiatt az akváriumok sokkal erősebbek, könnyebbek és sokkal szebb kidolgozottságúak mint üveg társaik. Jobban ellenáll az ütésnek és karcoknak mint az üveg. Ha mégis karcos lenne, polírozással egyszerűen eltüntethető. Az akril 17* erőssebb mint az üveg és 32 mm vastagság fölött golyóálló. Nincs benne feszültség, így megmunkálás után is megőrzi tulajdonságait. Tisztaságát tekintve az egyik legtisztább anyag, összehasonlítva az üveg 70%-os fényáteresztéséhez, az akril 93%-ban engedi át a fényt. Mivel anyagában dolgozzák meg, nincs szükség szilikonos illesztésre, így sosem ereszt.

Mivel a szűrési rendszer kialakítása leegyszerűsíti a tisztítást és karbantartást, így a megtakarított időt fordíthatjuk akár az akvárium csinosítására, egyedivé tételére. A biOrb számtalan kiegészítőt biztosít, hogy akváriumunkat egyedivé varázsoljuk.

Ehhez kiegészítőket itt talál webáruházunkban.

 

Elérhető típusok:

 • biOrb Classic - 15/30/60/105 liter
 • biOrb Halo - 15/30/35 liter
 • biOrb Flow - 15/30 liter
 • biOrb Life - 15/30/46/60 liter
 • biOrb Tube - 15/30/60 liter

Akváriumokat itt talál webshopunkban »

A biOrb akváriumok szűrése

A biOrb akváriumok 3 féle szűrést alkalmaznak, mint:

 • mechanikus
 • kémia
 • biológiai

Mechanikai szűrés:

A mechanikai szűrést az akvárium alján lévő szűrőszivacs végzi és tulajdonképpen egy egyszerű szitaként működik. Az ételmaradék és halürülék az akvárium aljára süllyed és ott a szűrőszivacsban megreked. Ezt a betét cseréjével egy lépésben eltávolítható.

Kémiai szűrés:

A szűrőszivacs alatt található a kémiai szűrést biztosító anyag. Ez a vízben felhalmozódó speciális anyagokat szűri és biztosítja a víz megfelelő pH értékét. Mivel ezeknek a szűrőanyagoknak a hatásfoka idővel gyengül, így azokat 4-6 hetente cserélni kell.

Biológiai szűrés:

Ez egy természetes szűrési folyamat, amihez 3 dolog szükséges, melyek az ételmaradék/ürülék, oxigén és idő. A kerámia szűrőanyag agyagból készült, amelyet 1500 °C-on égetnek ki. Ettől a felülete méhsejt szerkezetű lesz, melynek ha felületét kiterítenénk, akkor egy focipálya méretet kapnánk.

Ezen az óriási felületen lassan alakul ki egy hasznos baktérium-kultúra, mely jelenlétével nagy mértékben segíti a víz ammónia és nitrit tartalmának semlegesítését. Ez a baktériumfelület idővel gyarapszik és minél idősebb, annál kevésbé sérülékeny.

Egy másik nagyszerű dolog a biOrb akváriumok szűrésében, hogy a biológiai szűrésért felelős kerámia szűrőközeget nem kell elmozdítanunk a helyéről, mivel a szivacs és a kémiai szűrő egy külön egységet képez, melynek eltávolítása nagyon egyszerű.

A szűrési folyamat:

biorb szuresi folyamat

 1. A levegővel működő szűrőrendszer folyamatos vízáramlást biztosít, miközben a vízfelszín folyamatosan változik, ami segíti az oxigén eloszlását a vízben.
 2. A lefelé áramló víz minden, haltól származó ürüléket és ételmaradékot a szűrő felé sodor.
 3. A szennyeződés először a kerámia szűrőanyaggal találkozik, ahol biológiai szűréssel a legtöbb toxin eltávolításra kerül. Ez a folyamat oxigénnel táplálja a baktériumokat is.
 4. A maradék szennyeződés a szűrőszivacsban akad el.
 5. A tiszta és oxigéndús víz egy csövön keresztül kerül vissza az akvárium tetején, biztosítva ezzel a megfelelő áramlást.

 

A szűrési folyamatot bemutató film:

Kosár

 x 
A kosár üres
Ügyfélszolgálat - rendelésfelvétel:

+36/20-418-4656

+36/46-655-814

RO Relatii cu clienti, DE Informationen, EN Infoline

+36/20-243-9398

Nyitvatartási időn kívül, vagy ha elérhetőségeink foglaltak, adja meg telefonszámát és mi visszahívjuk!

Klikk ide

 

További információkért írjon nekünk:

info@sun-life.hu

 

oase logo

tofolia kalkulator banner