Kövess minket a Facebookon!

3% kedvezményt

adunk minden regisztrált vásárlónknak!
A kedvezmény az akciós és összevont termékekre nem vonatkozik!
Kuponkód: 3%-os koi-farm akció
REGISZTRÁCIÓ

 

A szivattyúk karbantartása és garanciális ügyintézése

Szivattyú karbantartása és garanciális ügyintézése: A szívattyú és a benne található rotor élettartamát nagyban meghosszabítja a szívattyú rendszeres karbantartása. Amennyiben szívattyúja nem működik, garanciális ügyintézés előtt (amennyiben ezt rendszeresen még nem is tette meg) végezze el a karbantartási munkálatokat, amely nagyrészt megoldást jelent a szívattyú újbóli működésére.

A tisztítás és karbantartás a következőképpen történik:

• A szívattyú egy álló és egy forgó részből áll.

• A forgó rész hivatalos neve: Rotor

• A rotor két részből áll: Mágneses rész és propeller.

• Ezek között egy porcelán tengely helyezkedik el. (Nagyon régi típusoknál fém tengely található)

• Típustól függően a rotorhoz a szívattyú elejének, szívó részének leszerelésével lehet hozzáférni. Ezt vagy elfordítással, vagy a csavarok kiszedésével lehet megoldani (használati     útmutatóban feltűntetve)

• Szétszedés után a rotort és az álló részt ki kell takarítani és vízkőtleníteni. (Sósav használatát mellőzzük, mert a rotor mágneses részét károsíthatja)

• Fogkefével, ledörzsöléssel tudja alaposabban tisztítani, javasolt az ecet (öntse fel ecettel az álló részt, a rotort pedig helyezze egy pohár ecetbe 1 órára), vagy az Oase PumpClean szivattyútisztító használata.

• Tisztítás után érdemes ellenőrizni a felület tisztaságát, tapintással, és szemrevételezéssel.

• Kissebb méretű szívattyúknál (általában 2500-3500L/óra) a rotor egy porcelán tengelyen forog. Az elhasználódását az jelzi, hogy a mágneses rész és a propeller között megszakad a tengely és így a mágnes megfogásánál a propeller körbe forog megakadás nélkül. Ebben az esetben rotorcserével javítható a szívattyú.

• Nagyobb méretű szívattyúknál (ált. 2500 L. felett) a rotor és a propeller egy porcelán tengelyhez van rögzítve, amely a rotor egyik végén, illetve a propeller alatti gallér folytatásaként van elhelyezve. Ezeknél a porcelán csapágyak és a tengely közötti vízkövesedés, illetve beszorulás tudja meggátolni a rotor forgását. Ezen hibák miatt kell a rendszeres karbantartást elvégezni. Takarítás után mindkét csapágynak könnyen kell forognia. Amennyiben nem forognak a csapágyak, úgy a védelemmel ellátott szívattyúk csak rotálva üzemelnek, ezért


a szivattyúkat mindig vízben próbálja ki!

 

Amennyiben a fenti karbantartást elvégezte a szívattyú kábele pedig sértetlen és nincs eltávolítva a dugvilla, úgy e-mailben kérjük jelezze problémáját: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Visszaküldés előtt kérjük, hogy keresse fel munkatársunkat telefonon további tanácsokért. Telefonszám: 0620 418 4656 Kérjük, hogy NE küldje vissza a szívattyút koszos, vízköves állapotban, a fent leírt karbantartás elvégzése nélkül, mert nem tudjuk bevizsgálni azt, csak takarítási munkálatok elvégzése után, amelynek költsége 3500,- forint.

 

nagy-rotor_resizedkis-rotor_resized

 

jelolt

Kosár

 x 
A kosár üres

atveteli pont bannerx5

Ügyfélszolgálat - rendelésfelvétel
Központi raktár: Kert, kertitó, agro:

+36/20-418-4656

+36/20-243-9398

Mályi üzlet és vízinövény,  ketrec, hobbi állat, akvarisztika

+36/20-9428-879

+36/46-655-814

Budapesti üzlet, készlete és rendelései

+36/20-537-1117

 

Nyitvatartási időn kívül, vagy ha elérhetőségeink foglaltak, adja meg telefonszámát és mi visszahívjuk!

Klikk ide

További információkért írjon nekünk:

info@sun-life.hu

oase logo

tofolia kalkulator banner